Lean, mean en green - Kodak en Drukkerij De Bie uit Duffel, België tonen hoe het kan

03/05/2012 - Drukkerij De Bie gevestigd te Duffel, België vertrouwt al vele jaren op de Kodak oplossingen om een strak en winstgevend beleid te voeren. Het bedrijf kiest in de service-kwaliteit-prijs driehoek resoluut voor service en bijgevolg ook kwaliteit.

Tijdens een door Kodak georganiseerd pre-Drupa event bij De Bie op 24 april gunde Bart De Bie, zaakvoerder van Drukkerij De Bie, de aanwezige selecte groep van Kodak klanten in de Benelux een kijkje in de indrukwekkende productieruimte in het bedrijf met daarin de Kodak en Data Line Solutions (Multipress) oplossingen die de productie niet alleen vergemakkelijkt hebben, maar ook de winstmarges omhoog brachten.

In zijn introductie lichtte Dave Sips, Business Unit Manager Unified Workflow Solutions Benelux, toe hoe Drukkerij De Bie het perfecte voorbeeld is van een lean, mean en green beleid. Het bedrijf investeerde in de MIS - Multi-Press oplossing van Data Line Solutions om de productie te stroomlijnen. Christoph Krohn, Bestuurder Data Line Solutions, lichtte tijdens zijn presentatie toe hoe de automatisering de foutmarge drastisch gereduceerd heeft (lean), waardoor er tijd en budgetten konden worden vrijgemaakt voor andere initiatieven. De Bie voert ook een open en assertief communicatiebeleid (mean) met zijn klanten en gaat na waar en hoe het beter en/of anders kan. Daarnaast investeert Drukkerij De Bie ook in tal van groene oplossingen om de ecologische voetafdruk van het bedrijf te reduceren, door het beperken van afval, vermindering van water- en elektriciteitsgebruik, enz. Drukkerij De Bie investeert hierbij ook nog in extra milieuvriendelijke maatregelen, zoals de installatie van zonnepanelen, warmtepompen, ledverlichting, elektrische bedrijfswagens, sorteren van afval, enz. (green)
Drukkerij De Bie vertrouwt op het KODAK PRINERGY CONNECT Workflowsysteem met enerzijds 2 KODAK MAGNUS 400 Plaatbelichters en testte reeds de nieuwe KODAK SONORA XP Procesvrije Platen voor offset drukwerk. Anderzijds draait men bij De Bie hun digitaal drukwerk op de KODAK NEXPRESS SX2700 Digitale Kleurenpers. De nadruk ligt hierbij altijd op het afleveren van kwaliteitsvol drukwerk binnen zeer strikte deadlines, en met respect voor het milieu.

Bart De Bie denkt mee met de klanten en licht zijn Kodak keuze toe: "Kodak reikt ons altijd oplossingen aan die passen binnen ons beleid. De keuze voor de NEXPRESS Pers kwam er na grondige analyse van de productiviteit (uptime tot 90%), de sublieme kwaliteit en de zeer milieuvriendelijke dry-inkt. Daarnaast is ook de KODAK NEXPRESS SX2700 Digitale Kleurenpers een echt werkpaard. De vraag naar dimensioneel drukwerk is echt heel groot. Maar liefst 60% van het drukwerk op de 5e toren voeren we uit met dimensional dry-inkt. We hebben hiervoor verscheidene dimensional workshops voor onze klanten georganiseerd en we zien een heel grote Return Op Marketing Investment."

Ook de nieuwe KODAK SONORA XP Procesvrije Plaat zal in de toekomst meer en meer de offsetplaten met chemie gaan vervangen. "Onze samenwerking met Kodak is een gegeven dat we graag met anderen delen. Het laat ons toe om de grafische trends op de voet te volgen en kort op de bal te spelen. Met drupa voor de deur is het een aanpak die we iedereen kunnen aanraden."

« Ga naar nieuws overzicht

Meer nieuws

Techpack levert halfautomatische verpakkingsmachines

28/03/2023 - Techpack is een lijn van halfautomatische verpakkingsmachines die staat voor kwaliteit, bedrijfszekerheid, gebruiksgemak en bovendien uitstekende prij Lees meer.

EMPACK 's-Hertogenbosch Nederland 27-28 maart 2013

28/03/2023 - Nergens anders in Nederland ontmoet u zoveel leveranciers in zo'n korte tijd als tijdens EMPACK Lees meer.

Groen beleid halveert CO2-uitstoot Moonen Packaging

01/08/2013 - Tussen 2007 en 2012 heeft Moonen Packaging zowel intern als extern stevig ingezet op haar MVO-beleid. De verpakkingsspecialist uit Weert voerde een aa Lees meer.

Packdirect advertenties

Coeman Packaging is een dynamische en expansieve specialist in verpakkingsmachines en -toebehor ...

Waarom bijvoorbeeld ziekenhuizen, timmer- en bouwbedrijven en bedrijven in de maakindustrie en ...

De Draagtasser is gespecialiseerd in het verdelen van draagtassen. Dit zowel woven als non-wove ...

Getra Packaging is een divisie van Cerclindus nv. Omsnoeringsapparatuur, palletomwikkelaars en ...

Storopack is in België en Luxemburg een van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van ...

Automatische Identificatie & Data Handling: fabrikant van zelfklevende etiketten en labels, bed ...

Getra Marking is een divisie van Cerclindus nv. Getra Marking is al ruim 15 jaar exclusief ver ...

TOSHIBA TEC is een toonaangevend internationaal bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van ...

BELGAPLASTICS is een dynamisch bedrijf met een zeer diepgaande specialisatie in flexibele verpa ...

Techpack is een lijn van halfautomatische verpakkingsmachines die staat voor kwaliteit, bedrijf ...

Contimeta is al 75 jaar actief op de markt van transportverpakking en levert verpakkingsmachine ...

Succes, komt niet van zelf. U weet dat. Topsporters weten dat en daarom trainen ze regelmat ...

Een feestje? En nog wat plastic glazen tekort? Bij PETglazenDirect bestel je slim, snel en makk ...

Getra (divisie van Cerclindus nv) profileert zich als totaal-leverancier in de domeinen ...

ZPH Verpakkingen B.V., groothandel in verpakkingsmaterialen voor de detailhandel food & non foo ...

Bij KoffiebekerDirect.BE bestel je slim, snel en gemakkelijk de plastic en kartonnen koffiebeke ...


Home - Nieuws - Leveranciers - Agenda - Jobs
Privacy - Verkoopsvoorwaarden
© 2023 - PackDirect.com - Contact - 33