Emballage 2010 toegespitst op slimme verpakking; 100% innovatie en 100% duurzame ontwikkeling

01/09/2010 - Véronique Sestrières, Directrice van de Beurs, verklaart "de leidraad voor deze nieuwe editie van de internationale beurs EMBALLAGE is "PACK SMART! De intelligente verpakking", want intelligentie is alom aanwezig, bij alle productiefases, van grondstof tot afgewerkt product.” De tendens van duurzame ontwikkeling, met eco-ontwerpen, onderzoek naar nieuwe materialen, recyclage, enz. staat meer dan ooit centraal bij de professionele gebruikers. De verpakkingsindustrie komt ook dit jaar bijeen om de laatste nieuwe overwegingen en innovaties op het vlak van verpakking te delen en te ontdekken. 5 maanden vóór het evenement, hebben al meer dan 1000 exposanten (waaronder 250 nieuwkomers) van meer dan 40 landen hun aanwezigheid bevestigd om er de 85.000 verwachte bezoekers te ontmoeten.

Nood is de moeder van de uitvinding.

Ondanks de economische crisis, kende de wereldmarkt van primaire, secondaire en tertiaire verpakkingen, een groei van 1,2% in 2008. De omzet van deze markt werd geschat op 578 miljard US$ in 2007 (€ 422 miljard). Voor 2009, schat de WPO2 de omzet op 560 miljard US$. Deze groei bevestigt dat verpakking meer dan ooit een onmisbaar onderdeel van onze samenleving vormt. De toenemende Europese reglementeringen, de alsmaar sterker wordende tendens voor lichtere en minder verpakking, zorgen ervoor dat de professionelen van de sector nog innoverender gaan werken. De cijfers tonen aan dat de wereldverpakkingsindustrie focust op duurzame ontwikkeling: de markt van de milieuvriendelijke verpakking voorziet een groei van 88 miljard US$ in 2009 naar 170 miljard US$ in 2014.

4 dagen vol oplossingen op het vlak van techniek, marketing en kostenbesparing
Van 22 tot 25 november biedt EMBALLAGE 2010 op één enkele plaats, een volledig aanbod, van verpakkingsmachines, machines voor codering, markering en drukwerk tot afgewerkte producten. Dit evenement is gespreid over 4 dagen, en vindt plaats samen met Manutention Équipements et Systèmes, de internationale vakbeurs voor uitrustingen en logistieke systemen.


WAT HEEFT EMBALLAGE 2010 IN PETTO?

EMBALLAGE 2010 brengt verantwoorde en geschikte verpakkingsoplossingen met "EMBALLAGE in green".


Het begrip duurzame ontwikkeling en/of milieubehoud staat meer dan ooit centraal in de verpakkingsindustrie. De verpakkingssector zal de komende jaren belangrijke uitdagingen moeten aangaan. Om de uitwisseling van gedachten over dit onderwerp te bevorderen, organiseert EMBALLAGE dit jaar 3 plaatsen voor informatie en ontdekking:

• De "TV-studio Emballage in green", een bron van inlichtingen waar alle grote spelers of getuigen op het vlak van milieubehoud naar voor worden gebracht, evenals "groene" innovaties: interviews, debatten, voorstellingen.

• Expo "RECYCLING FOREVER", een creatie van Fabrice Peltier, de grondlegger van de DESIGNPACK GALLERY: een andere manier om gebruikte verpakking voor te stellen en aan te tonen dat men eveneens op een duurzame manier kan werken …

• OPMERKELIJKE VERPAKKINGEN: EMBALLAGE geeft carte blanche aan de studenten van het STRATE COLLEGE DESIGNERS! De studenten bieden via de verkenning van alle mogelijke aspecten van verpakking een opmerkelijk overzicht van verpakkingen. Het is het resultaat van hun internationaal onderzoek. Daarnaast stellen ze de redenen en criteria voor die deze verpakkingen terecht tot "opmerkelijke verpakkingen" maken.

EMBALLAGE 2010 creëert een uitstalraam voor innovation packaging en ontleedt de tendensen voor de volledige sector.


"Pack Innovation"
Dé plaats bij uitstek voor innovaties. Hier worden door de exposanten een 100-tal innovaties voorgesteld die werden gekozen door experten.

Deze selectie van innovaties voor de editie 2010 is geconcentreerd rondom de 3 pijlers van de Maatschappelijke Verantwoordelijkheid van de bedrijven (MVB):

1 – Een economische dimensie:
-> TOEGEVOEGDE WAARDE EN EFFICIËNTE OPLOSSINGEN VOOR BEDRIJVEN
2 – Een milieugerichte dimensie:
-> RECHTVAARDIGE EN VERANTWOORDE OPLOSSINGEN VOOR HET MILIEU
3 – Een sociale dimensie:
-> AANWENDINGEN, INHOUD EN ERGONOMIE TEN DIENSTE VAN DE INDIVIDU

De voorgestelde innovaties werden geselecteerd door een werkgroep onder leiding van Annette Freidinger-Legay, consultant voor de beurs EMBALLAGE, met als doel de huidige en toekomstige verwachtingen van de grote verpakkingsmarkten beter te identificeren.

Dit comité omvat 10 erkende experten, afkomstig van belangrijke internationale groepen voor de verschillende sectoren (Voeding, Gezondheid, Hygiëne-Schoonheid, Distributie, Industriële Goederen…), en tevens ECO-EMBALLAGES:
-Sébastien Fily, BAYER SANTE FAMILIALE, Packaging Development Manager
-Chantal Sandoz, GROEP CARREFOUR, Directeur Packaging Groep
-Reynald Truchon, CHARAL, Aankoopverantwoordelijke verpakking / PAI
-Arnaud Rolland, COCA-COLA ENTREPRISE, Verantwoordelijke Duurzame Ontwikkeling
-Vincent Ferry, DANONE RESEARCH, Packaging Development Manager
-Martine Varieras, ECO-EMBALLAGES, Directeur Afdeling Diensten aan Bedrijven
-Charles Duclaux, L’ORÉAL, Verantwoordelijk Packaging en Milieu
-Claudine Rosiers, NESTLÉ FRANCE, Directeur Corporate Packaging
-Olivier Devie, NICOLAS FEUILLATTE, Aankoopverantwoordelijke
-Michel Panouillot, RENAULT, Verpakkingsexpert

De "PACK VISION"-conferenties
Hier komt u alles te weten over de huidige technische ontwikkelingen en de nieuwe uitdagingen op het vlak van strategie en marketing van de verpakkingssector. Ook delen professionelen hier hun ervaringen. PACK VISION biedt de bezoekers een aantal conferenties met experten uit de sector op het gebied van design, onderzoek & ontwikkeling, innovatie, marketing of productie ...

Een greep uit de thema's voor 2010:
- Design, met tussenkomsten van Creativ Verpacken, het INDP, ADI en het Institut National du Design.
- De innovaties per doelmarkt, met internationale benchmarking. Deelname van UBIFRANCE, EUROMONITOR, OSEO, PACKTEC, NVC.
- Focus op de initiatieven van de gebruikerssectoren, gezondheid/schoonheid en voeding, voorgesteld door COSMETIQUEMAG, DOSES …

"PACK DESIGNERS": een ruimte die volledig is toegewijd aan bedrijven voor design packaging en hun kennis
Recht tegenover PACK VISION zijn alle talenten van Design Packaging gegroepeerd!
Binnen een algemene ruimte ingedeeld in corners, biedt EMBALLAGE 2010 een plaats waar de rol van Design Packaging op technisch, economisch en marketingvlak naar voor wordt gebracht en waar gebruikers en verpakkingsindustrieën elkaar kunnen ontmoeten.

EMBALLAGE 2010 KONDIGT DE NIEUWE TENDENSEN AAN
EMBALLAGE is een essentieel kruispunt voor de sector en wil ook een bron van informatie zijn voor alle spelers op dit vlak. De organisatie stelt al enkele jaren tal van studies voor met veel oog voor context en overwegingen voor de toekomst.

Het programma 2010:

Een Europese studie, in samenwerking met UBIFRANCE en het Ministerie van Voedselkwaliteit, Landbouw en Visserij.
EMBALLAGE werkt samen met UBIFRANCE in 2010 om een overzicht te bieden van de Europese innovaties op het vlak van verpakking voor de agrovoedingssector.
Het betreft hier een analyse van de nieuwe tendensen op het vlak van verpakking voor voedingsproducten (ecoverpakking, nieuwe materialen, "groene" verpakkingen, nadelige maatregelen in functie van de gebruikte verpakking) voor 7 landen: Duitsland, België, Frankrijk, Italië, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en Zweden.
De resultaten van deze Europese studie worden in het kader van PACK VISION in exclusiviteit voorgesteld op EMBALLAGE 2010.

Grootschalige opiniepeiling: de Europeanen en hun visie over verpakking.
Sorteren de Fransen meer dan de Engelsen? Maken de Italianen meer gebruik van herbruikbare verpakking? Wat denken de Duitsers van de vormgeving van hun verpakking?
In navolging van de peiling georganiseerd in september 2009 ter gelegenheid van de beurs Europack-Euromanut te Lyon over de Fransen en hun beeld over over verbeteringen voor verpakking, lanceert EMBALLAGE in september 2010 een gelijktijdige peiling in Duitsland, Spanje, Italië, Groot-Brittannië en Frankrijk ter vergelijking van de houdingen en verwachtingen van Europeanen op het vlak van verpakking ...

Informatie en contact
Alle informatie over de Emballage, zoals de beursplattegrond, de beursevenementen, de exposantenlijst, een hotelaanbod en meer, kunt u vinden op www.emballageweb.com. Belgische of Nederlandse bezoekers en deelnemers kunnen voor vragen contact opnemen met de vertegenwoordiging: Promosalons België: 025349898, Promosalons Nederland: 0204620020

« Ga naar nieuws overzicht

Meer nieuws

Techpack levert halfautomatische verpakkingsmachines

27/09/2021 - Techpack is een lijn van halfautomatische verpakkingsmachines die staat voor kwaliteit, bedrijfszekerheid, gebruiksgemak en bovendien uitstekende prij Lees meer.

EMPACK 's-Hertogenbosch Nederland 27-28 maart 2013

27/09/2021 - Nergens anders in Nederland ontmoet u zoveel leveranciers in zo'n korte tijd als tijdens EMPACK Lees meer.

Groen beleid halveert CO2-uitstoot Moonen Packaging

01/08/2013 - Tussen 2007 en 2012 heeft Moonen Packaging zowel intern als extern stevig ingezet op haar MVO-beleid. De verpakkingsspecialist uit Weert voerde een aa Lees meer.

Packdirect advertenties

Techpack is een lijn van halfautomatische verpakkingsmachines die staat voor kwaliteit, bedrijf ...

Automatische Identificatie & Data Handling: fabrikant van zelfklevende etiketten en labels, bed ...

Coeman Packaging is een dynamische en expansieve specialist in verpakkingsmachines en -toebehor ...

Bij KoffiebekerDirect.BE bestel je slim, snel en gemakkelijk de plastic en kartonnen koffiebeke ...

Contimeta is al 75 jaar actief op de markt van transportverpakking en levert verpakkingsmachine ...

BELGAPLASTICS is een dynamisch bedrijf met een zeer diepgaande specialisatie in flexibele verpa ...

Een feestje? En nog wat plastic glazen tekort? Bij PETglazenDirect bestel je slim, snel en makk ...

Waarom bijvoorbeeld ziekenhuizen, timmer- en bouwbedrijven en bedrijven in de maakindustrie en ...

Getra Packaging is een divisie van Cerclindus nv. Omsnoeringsapparatuur, palletomwikkelaars en ...

ZPH Verpakkingen B.V., groothandel in verpakkingsmaterialen voor de detailhandel food & non foo ...

Getra Marking is een divisie van Cerclindus nv. Getra Marking is al ruim 15 jaar exclusief ver ...

Storopack is in België en Luxemburg een van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van ...

TOSHIBA TEC is een toonaangevend internationaal bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van ...

Getra (divisie van Cerclindus nv) profileert zich als totaal-leverancier in de domeinen ...

De Draagtasser is gespecialiseerd in het verdelen van draagtassen. Dit zowel woven als non-wove ...

Succes, komt niet van zelf. U weet dat. Topsporters weten dat en daarom trainen ze regelmat ...


Home - Nieuws - Leveranciers - Agenda - Jobs
Privacy - Verkoopsvoorwaarden
© 2021 - PackDirect.com - Contact - 33