Nieuwkomer Design-Fusions presenteert zichzelf en zijn packaging-mix op EMPACK 2010

01/04/2010 - Het bedrijf Design-Fusions, dat zich als een van de weinige bedrijven ter wereld puur op verpakkingsontwikkeling en –innovatie richt, presenteert zichzelf en zijn concept voor verpakkingsontwikkeling, de zogeheten packaging-mix, aan het grote publiek tijdens EMPACK 2010. EMPACK 2010 is een gerenommeerd professioneel forum voor de Nederlandse verpakkingsindustrie, dat op 7 en 8 april in de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch wordt georganiseerd.

Design-Fusions is opgezet door Bjorn Weggelaar en Peter Kuhn, twee door de wol geverfde verpakkingsontwikkelaars. Het bedrijf heeft vestigingen in Den Bosch en Bern (Zwitserland). Weggelaar is o.a. als Global Design Manager werkzaam geweest bij Sara Lee en als Design Director bij Brand New, Kuhn was Global Packaging Development Manager bij Sara Lee Household en Body Care en werkte 4 jaar als Head of R&D and Innovation bij Hoffmann Neopac in Zwitserland. Weggelaar en Kuhn besloten medio 2009 hun specifieke expertise te bundelen en te combineren in Design-Fusions, omdat ze geconcludeerd hadden dat veel bedrijven behoefte hebben aan ondersteuning bij verpakkingsontwikkeling.

Kuhn legt uit: “Die ondersteuning kan gaan van het analyseren van de huidige verpakkingsprocessen, -behoeften en -mogelijkheden en het aanpassen van bestaande verpakkingscomponenten tot en met het ontwikkelen van een patenteerbare totaaloplossing. Vandaar dit initiatief, waarbij we in nauwe samenwerking met de klant de optimale verpakkingsoplossing bedenken en realiseren.”

Weggelaar vult aan: “We hebben geconstateerd dat vele verschillende probleemstellingen ten grondslag kunnen liggen aan de ontwikkeling van een nieuwe verpakking. Zo kan een bedrijf bijvoorbeeld door sterke concurrentie kosten moeten besparen, moet de bestaande verpakking wegens nieuwe EU-richtlijnen een lagere carbon footprint krijgen, of mist het productassortiment samenhang waardoor de supermarkt de producten naar de onderste plank van het schap verhuist. Wat de reden ook moge zijn, wij kunnen bedrijven helpen hun probleem op te lossen. Niet alleen door het ontwikkelen van nieuwe verpakkingen, maar ook door de interne ontwikkelingsactiviteiten te begeleiden en te coachen. Na de ESEF, waar we in maart stonden, biedt de EMPACK 2010 dus weer een ideale gelegenheid om onszelf en onze packaging-mix te presenteren.”

De packaging-mix is een concept dat Design-Fusions zelf ontwikkeld heeft. Het is een combinatie van een vijftal ontwikkelingsinstrumenten - ‘people’, product’, ‘environment’, ‘technology’ en ‘brand’ - die afhankelijk van de projectdoelstellingen, de sector en het verpakkingstype, in de juiste verhouding ingezet worden. Tijdens de Learnshop “Innoveren van verpakkingen met behulp van de packaging mix”, die op 7 april van 15.00 u tot 16.00 u plaatsvindt, zal Peter Kuhn nader op het concept ingaan. Bezoekers van EMPACK 2010 zijn voor meer informatie uiteraard ook welkom op de stand van Design-Fusions, die te vinden is op L1204A.

« Ga naar nieuws overzicht

Meer nieuws

Techpack levert halfautomatische verpakkingsmachines

24/06/2018 - Techpack is een lijn van halfautomatische verpakkingsmachines die staat voor kwaliteit, bedrijfszekerheid, gebruiksgemak en bovendien uitstekende prij Lees meer.

EMPACK 's-Hertogenbosch Nederland 27-28 maart 2013

24/06/2018 - Nergens anders in Nederland ontmoet u zoveel leveranciers in zo'n korte tijd als tijdens EMPACK Lees meer.

Groen beleid halveert CO2-uitstoot Moonen Packaging

01/08/2013 - Tussen 2007 en 2012 heeft Moonen Packaging zowel intern als extern stevig ingezet op haar MVO-beleid. De verpakkingsspecialist uit Weert voerde een aa Lees meer.

Packdirect advertenties

Bij KoffiebekerDirect.BE bestel je slim, snel en gemakkelijk de plastic en kartonnen koffiebeke ...

Contimeta is al 75 jaar actief op de markt van transportverpakking en levert verpakkingsmachine ...

Getra (divisie van Cerclindus nv) profileert zich als totaal-leverancier in de domeinen ...

Storopack is in België en Luxemburg een van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van ...

De Draagtasser is gespecialiseerd in het verdelen van draagtassen. Dit zowel woven als non-wove ...

Coeman Packaging is een dynamische en expansieve specialist in verpakkingsmachines en -toebehor ...

TOSHIBA TEC is een toonaangevend internationaal bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van ...

Getra Marking is een divisie van Cerclindus nv. Getra Marking is al ruim 15 jaar exclusief ver ...

Een feestje? En nog wat plastic glazen tekort? Bij PETglazenDirect bestel je slim, snel en makk ...

Waarom bijvoorbeeld ziekenhuizen, timmer- en bouwbedrijven en bedrijven in de maakindustrie en ...

Automatische Identificatie & Data Handling: fabrikant van zelfklevende etiketten en labels, bed ...

ZPH Verpakkingen B.V., groothandel in verpakkingsmaterialen voor de detailhandel food & non foo ...

Succes, komt niet van zelf. U weet dat. Topsporters weten dat en daarom trainen ze regelmat ...

Techpack is een lijn van halfautomatische verpakkingsmachines die staat voor kwaliteit, bedrijf ...

BELGAPLASTICS is een dynamisch bedrijf met een zeer diepgaande specialisatie in flexibele verpa ...

Getra Packaging is een divisie van Cerclindus nv. Omsnoeringsapparatuur, palletomwikkelaars en ...


Home - Nieuws - Leveranciers - Agenda - Jobs
Privacy - Verkoopsvoorwaarden
© 2018 - PackDirect.com - Contact - 33